Környezetbarát bútortisztító házilag

környezetbarát_bútortisztító_házilag

Környezetbarát bútortisztító egyszerűen, gyorsan, konyhai alapanyagokból? Mi sem egyszerűbb! Ebből biztos nem szabadul fel káros anyag az otthonodban!

Otthonunk tisztán tartásának egyik elengedhetetlen része a portalanítás. Ezen a területen is érdemes zöldíteni, ugyanis az üzletekben kapható mikroszálas kendőkből mosás hatására műanyag mikroszálak szabadulnak fel, melyek szennyezik a vizeket. A különböző bútorápoló spray-k az egészségre, környezetre káros anyagokat tartalmazhatnak, kiürülésük utána a flakon szemét lesz. Környezetbarát bútortisztító egyszerűen, gyorsan és olcsón is elkészíthető otthon, néhány hozzávaló szükséges csak hozzá. Próbáld ki ezt a könnyen elkészíthető, fa bútorokhoz alkalmas bútortisztítót, ami sem rád, sem a környezetre nem káros! A takarításhoz pedig használj 100% puha pamut kendőket! Ilyeneket otthoni maradék anyagokból egyszerűen tudsz készíteni, csak vágd méretre és szegd be őket. Ha nem tudod beszegni, akkor sincs gond, tudod őket használni, csak hamarabb fognak foszlani.

Hozzávalók:

  • 1 bögre desztillált víz/ felforralt víz
  • 1/2 bögre ecet (10%-os)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 30 csepp illóolaj (tetszés szerinti illat)
  • (2 dl-es bögrét használva)

Elkészítés:

A hozzávalókat öntsd egy szórófejes flakonba, és készen is van. Használat előtt rázd alaposan össze, majd fújj belőle a bútorra és egy puha pamut ruhával töröld át a bútort. Ha úgy kényelmesebb, közvetlenül a ruhára is fújhatod, és ezzel töröld át a bútort.

Ha kiürül a bolti bútortisztítód, új vásárlása előtt próbáld ki ezt, egyszerű, hatékony, környezetbarát és olcsó!

Zöld Szokások Csapata