Karácsonyfadísz szódabikarbónából

karácsonyfadísz szódabikarbónából

Karácsonyfadísz szódabikarbónából, ami csillogó fehérségével bármely otthonban gyönyörűen mutat akár a dekoráció részeként az asztaldíszen, adventi koszorún, akár a karácsonyfán, de még az ajándékok csomagolásához is felhasználhatod. A massza néhány perc alatt elkészíthető, utána pedig a képzelőerődre van bízva a díszek formája, mintája. Mivel nem tartalmaz káros anyagokat, nyugodtan odaadhatod a legkisebb gyerekeknek is, hogy elkészítsék saját díszeiket.

Hozzávalók:

Elkészítés:

  • A száraz hozzávalókat mérd ki és keverd össze egy edényben!
  • Add hozzá a keverékhez a vizet, és közepes lángon folyamatos kevergetés közben kezd el főzni!
  • Fontos, hogy végig kevergesd, különben leég a massza.
  • Kezdetben jól elkülönül az edény aljára leülepedő szódabikarbóna és a víz, majd elkezd sűrűsödni, egyre jobban összeáll, és ragad, végül pedig egy jól formázható puha, gyurmaszerű masszává áll össze. Ekkor befejezheted a főzést, elkészült.
  • Várd meg, amíg teljesen kihűl, majd nyújtófával tetszőleges vastagságúra nyújtsd ki!
  • Süteményszaggatóval vágd ki a formákat, és ne felejts el apró lyukat készíteni az akasztó számára!
  • Hagyd a díszeket szobahőmérsékleten kiszáradni! Ez eltarthat 1-2-3 napig is, közben pedig érdemes többször megfordítani a díszeket, hogy egyenletesen száradjanak és ne pöndörödjön fel a szélük.

Díszítés:

Ha a formákon túl is szeretnél díszíteni, a kinyújtott masszára helyezz csipkét, vagy tujaleveleket és a nyújtófával nyomd be a masszába, majd húzd le! Hegyes késsel, hústűvel vonalakat, pontokat is húzhatsz bele.

Zöld Szokások Tipp:

  1. Ha nem használnád fel egyből, csomagold el, hogy ne száradjon ki, és tedd a hűtőbe!
  2. Akár csillogó fehér gyöngyöket is tudsz készíteni, ha a masszából kis darabokat kiveszel, gömböket formázol és egy tűvel átszúrod.

A szódabikarbónás karácsonyfadísz tökéletes választás, ha műanyagmentes karácsonyt szeretnél, csökkentenéd a szeméttermelésed, a gyerekek és felnőttek számára is biztonságos alapanyagokból készítenél dekorációt, vagy zöldítenéd otthonod. Próbáld ki Te is!

Zöld Szokások Csapata