Bőrbarát sminklemosás hidegen sajtolt olajokkal

A napi arcápolási rutin fontos része a sminkeltávolítás. Legyél bármennyire is fáradt, az esti sminklemosás nem maradhat el egyik nap sem, különben a pórusok eltömődhetnek, pattanások és bőrhibák alakulhatnak ki, gyorsabban ráncosodik a bőr! A vízálló sminkek eltávolítására megannyi különböző termék közül választhatunk az üzletek polcain. Ezek vásárlása azonban teljesen felesleges, mert szinte minden konyhában, fürdőszobában megtalálható legalább 1 olyan hidegen sajtolt olaj, amely alkalmas a hatékony sminkeltávolításra. Ezeknek az olajoknak a használata kímélő, irritáló anyagoktól mentes, bőrbarát megoldást jelent, mely természetes, környezetbarát, olcsó módszer az alapozó, szempillaspirál, szemhéjfesték eltávolítására. Az olajok használhatóak önmagukban, de a különböző olajok keveréke is alkalmas a sminklemosásra.

Sminklemosásra alkalmas hidegen sajtolt olajok:
Olívaolaj (lehetőség szerint extra szűz)
Szőlőmagolaj
Ricinusolaj (serkenti a szempilla és szemöldök növekedését)
Jojobaolaj (minden bőrtípusra)
Mandulaolaj (zsíros bőrre)
Avokádóolaj (száraz bőrre)
Az olajokat kis üvegbe, pumpás flakonba töltve könnyen tárolható és használható a fürdőszobában.

Felhasználás:
A hidegen sajtolt olajokkal történő sminklemosás teljesen megegyezik más sminklemosók használatával. Kevés olajat helyezz a sminklemosó korongra, a legjobb választás, ha mosható arctisztító, sminklemosó korongokat, párnákat használsz! Lassú mozdulattal töröld le az alapozót az arcbőrről, a szem környékén levő sminket pedig egy új, olajos koronggal. A smink eltávolítása után mosd le az arcod meleg vízzel, majd töröld szárazra!

Ezek az olajok nem csak eltávolítják a sminket, de táplálják a bőrt, hozzájárulnak természetes fényének kialakulásához, ránctalanító hatásúak.

Zöld Szokások Csapata