Olyan fiatalok vagyunk, akik imádják a természetet, az állatokat, a növényeket, különösen a fákat. Szeretjük az egyszerű megoldásokat, a természetes dolgokat és az őszinteséget. Viszont nem szeretünk pazarolni, nem szeretjük a műanyagot, ezért igyekszünk azt minimálisra csökkenteni körülöttünk. Fontosnak érezzük saját és környezetünk épségét, egészségét, ezért szeretnénk ezeket meg is védeni.  

Véleményünk szerint a környezettudatos élet több a szelektív szemétgyűjtésnél. Egy gondolkodásmód, egy életmód, ami sokesetben szemben áll a mai fogyasztói társadalommal. Mindennapi apró döntések sorozata, amik saját tapasztalatunk alapján hozzásegítenek egy sokkal nyugodtabb, rendezettebb élethez, ahol több idő jut arra, amit szeretünk és végső soron még pénzt is spórolunk vele. Az egész pedig nem azt jelenti, hogy lemondunk a fejlődésről, az újításokról, pont ellenkezőleg, hozzájárulunk a fenntartható fejlődéshez.

Szeretnénk, ha minél több ember sajátjának érezné a Földet, szeretné és tisztelné, és megértené azt, mennyire fontos, hogy ne károsítsuk, ne használjuk ki feleslegesen a végletekig. Ne legyünk kishitűek, igenis minden egyes legkisebb döntés is számít, legyen szó egy visszautasított egyszer használatos táskáról vagy egy szelektíven gyűjtött papírdarabról, minden egyes ember sokat tehet.   

Nem szeretnénk viszont senkire semmit ráerőltetni vagy meggyőzni, hogy márpedig mostantól ezt és ezt kell tenni, így kell élni. Viszont nagyon örülnénk, ha egyre többen és többen, saját belátásunkból úgy alakítanánk az életünket, hogy azzal kevésbé károsítsuk a környezetet. Ehhez szeretnénk ötleteket, tanácsokat, gondolatokat adni, ami hozzájárulhat ahhoz, hogy mindenki a saját életének, körülményeinek megfelelően alakítson ki környezetbarát életet.