Európai Mobilitási Hét 2019- Sétálj Velünk!

Európai-Mobilitási-Hét

Európai Mobilitási Hét 2019. szeptember 16-22.

Az Európai Mobilitási Hetet 2002 óta szervezik meg minden évben, azzal a céllal, hogy népszerűsítsék a környezetbarát és fenntartható városi közlekedést, felhívják az emberek figyelmét az életminőség és az egészségi állapot javítására, autómentes mozgásra ösztönözzék a lakosságot. 2019-ben a kampány témája a „Gyaloglás, nem motorizált közlekedés”, mottója pedig a „Sétálj velünk!”, időtartama 2019. szeptember 16-22.

Mit is jelenthet ez számodra? Formáld a szemléleted! Ha teheted, ezen a héten, ha csak néhány napra is, de hagyd otthon az autót, válaszd a sétát, a kerékpárt, a görkorcsolyát, a rollert vagy a tömegközlekedést, legyen szó munkába vagy iskolába menetelről, bevásárlásról, hétvégi kirándulásról. Élvezd a mozgást, a dugó nélküli közlekedést, csökkentve ezzel a stresszt és a légszennyezést. Hívd fel mások figyelmét is a tisztább, fenntartható közlekedési formákra. Látogass el a városi programokra, jelenléteddel hívd fel a figyelmet a biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedésre, a kerékpárutak fejlesztésére irányuló növekvő igényre.     

Magyarországon idén közel 280 település vesz részt a programban, melynek koordinátora az Innovációs és Technológia Minisztérium és számos rendezvénnyel, programmal, vetélkedővel készülnek a szervezők. A kampányban résztvevő magyarországi városokról és hírekről itt tájékozódhatsz, míg az egyes városokban zajló programokról a városok honlapján találsz információkat.

A kampány angol nyelvű honlapját itt találod.

Használd ki a kellemes őszi időt és ezen a héten Sétálj Velünk!

Zöld Szokások Csapata

Comments are closed.